Telefonul din bikini - Rodica Ojog-Brasoveanu

Anul aparitiei primei editii: 1999
Rodica Ojog-Brașoveanu (1939-2002), supraniumită și "Agatha Christie a României", a fost scriitoare de romane polițiste îndrăgite de cititori din momentul apariție și până astăzi. În anul 1999, apare cartea "Telefonul din bikini", un roman plin de suspans, mistere și cu personaje atât de verosimile încât dau impresia că le știi de o viață.

Editii Telefonul din bikini - Rodica Ojog-Brasoveanu

Nemira
Brosata (paperback)
Miron
Brosata (paperback)
Nemira
Brosata (paperback)
Nemira
Brosata (paperback)
Nemira
Brosata (paperback)
Nemira
Cartonata (hardcover)
Universitara
Brosata (paperback)

Despre Telefonul din bikini - Rodica Ojog-Brasoveanu

Un miliardar de cincizeci de ani, o tânără de 20 de ani, plină de viață, o fostă iubită geloasă care caută răzbunare, doi detectivi particulari, un gangster pitic căsătorit cu o surdomută care deține cu club de noapte. Ce pot avea în comun aceste personaje distincte? 
 
Deși rămas văduv de o soție pe care nu a iubit-o niciodată, Adrian Radulian decide să se pensioneze la vârsta de cincizeci de ani. Ajunge să o cunoască pe superba Alina, o tânără de 20 de ani, frivolă și pură, pe care o și cere în căsătorie. Noua căsătorie nu îi este pe plac fostei iubite a lui Adrian, Yvona, care dorește să afle totul despre viitoarea mireasă angajând doi detectivi particulari. Detectivii nu reușesc să îi descopere trecutul Alinei și, deși Yvona decide să rezolve singură acest mister, ei nu se lasă bătuți.
 
Yvona dispare, este considerată moartă dar din umbră ea reușește să descopere un club de noapte, condus de o femie surdomută, soție a unui temut gangster, care atrenează fete tinere să cucerească bărbați bogați pe care să îi lase fără avere.
 
Titlul cărții este dat de misteriosul număr de telefon găsit scris pe o pereche de bikini, în apartamentul Alinei.
 
Situația se complică cu fiecare pagină parcursă iar schimbările de situație fac deliciul romanului.
Cititorul este ținut cu sufletul la gură până la sfârțitul romanului când îi sunt, într-un final, dezvăluite destinele personajelor și poveștile fiecăruia.