Saruta pamantul acesta - Ileana Vulpescu

-6%
Cartea Roman...
Brosata (paperback)
17,99LEI 16,99LEI
Stoc epuizat
Tempus
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Cartea Roman...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Saruta pamantul acesta
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Cartea Romaneasca
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ileana_Vulpescu#Opera
'Saruta pamantul acesta' de Ileana Vulpescu este o opera pe care orice roman ar trebui sa o citeasca. Impletind faptele istorice cu evenimentele de fictiune, romanul vorbeste despre cucerirea Daciei si despre perioada in care romanii creasera legiuni in teritoriu. In esenta, volumul prezinta lupta dintre daci si romani.

Despre Saruta pamantul acesta - Ileana Vulpescu

In 'Saruta pamantul acesta' Ileana Vulpescu imbina faptele istorice, evenimentele politice si elementele de fictiune si aduce un omagiu pamantului nostru romanesc si stramosilor nostri. Romanul surprinde luptele duse pentru cucerirea Daciei dintre daci si romani si perioada in care romanii aveau legiune in provincie. Volumul prezinta povestea unor personaje diferite, cum ar fi generalul Longinus, sfatuitori intelepti si batrani ai imparatului, ca Drohimete, femei din Dacia, dar si sotii ale guvernatorilor romani.
Sunt imaginate si intamplari din societatea dacica. De pilda, volumul arata cum este vazut Decebal prin ochiii aliatilor si dusmanilor sai, sau prezinta sinuciderea lui Decebal, eveniment cu semnificatie deosebita in roman. Mai mult, povestile de dragoste uneori interzise isi fac si ele loc in volum, cum este de exemplu povestea Astei si a lui Longinus, ce fac parte din tabara invingatorilor, respectiv cea a invinsilor.
Romanul abordeaza de asemenea problematica suprematiei si puterii Romei: este intr-adevar sursa civilizarii sau doar un popor insetat de sange si putere?. In acest sens, volumul dezvolta teme legate de sclavii Daciei, tratamentul aplicat acestora de catre romani cat si relatiile dintre romani si supusii lor daci. 
In esenta, volumul ilustreaza batalia dintre invingatori si cei invinsi, cat si infruntarea dintre sufletele ce nu vor mai fi niciodata ca altadata.