Piatra magica - Kevin Crossley-Holland

Titlul orginal: The Seeing Stone
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2000
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2008
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Crossley-Holland#Arthur_trilogy
'Piatra magica' este primul volum al trilogiei Arthur scrisa de autorul britanic Kevin Crossley Holland. Celelalte doua volume sunt 'At the Crossing Places' (La rascruce) din 2001 si 'King of the Middle March' (Regele Taramului dintre Hotare), publicat doi ani mai tarziu. Volumul debuteaza in anul 1199 in teritoriile de la frontiera Tarii Galilor. Tanarul Arthur Caldicot viseaza la ziua in care va deveni cavaler in vremurile cruciadelor din Europa. Intr-o zi primeste in dar o piatra neagra si lucioasa din partea lui Merlin, prietenul tatalui sau. Piatra il va purta pe tanar intr-un univers paralel in care traieste un alt Arthur, odinioara rege…

Editii Piatra magica - Kevin Crossley-Holland

Nemira Junio...
Brosata (paperback)
Nemira
Brosata (paperback)

Despre Piatra magica - Kevin Crossley-Holland

Piatra magica, primul volum al trilogiei Arthur debuteaza in anul 1199, chiar inainte de inceperea celei de-a patra cruciade. Tanarul Arthur, in varsta de treisprezece ani, este al doilea fiu al unui cavaler ce traieste in conacul Caldicot din March of Wales, un teritoriu aflat la granita dintre Anglia si Tara Galilor din Regatul Unit. 
Baiatul  asteapta cu nerabdare vremurile in care va creste, va deveni cavaler si va lupta in cruciadele din Europa. Intr-o zi, vrajitorul Merlin, prieten bun al tatalui sau, ii ofera in dar o bucata stralucitoare de obsidian, o piatra care arata in viitor. Odata cu piatra magica, Merlin il avertizeaza ca piatra va inceta sa functioneze daca altcineva impartaseste cunostintele sale. 
Prin intermediul pietrei baiatul cunoaste viata legendarului Arhur pana la momentul in care acesta devine rege al Marii Britanii. Are loc casatoria regelui Uther si Ygerna, ei concep un copil care se numeste Arthur si este dus de Merlin la o familie adoptiva. 
Ce este curios este faptul ca…multi oameni din epoca regelui arata sau chiar sunt oamenii din viata tanarului Arthur. Cea mai notabila asemanare este intre Arthur si tanarul rege Arthur insusi, ceea ce il face pe Caldicot sa presupuna ca Arthur din piatra este el insusi in viitorul apropiat.
Mai mult, totul devine o certitudine in ziua in care afla ca parintii lui sunt de fapt…parintii sai adoptivi. In final, este clar ca regele Arthur locuieste intr-un univers paralel, evenimentele din ambele lumi reflectandu-se reciproc.