Orasele invizibile - Italo Calvino

Titlul orginal: Le citta invisibili
Limba primei editii: italiana
Anul aparitiei primei editii: 1972
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1972
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Cities
Romanul 'Orasele invizibile' semnat de Italo Calvino surprinde un dialog intre aventurierul venetian Marco Polo si Kubilai, puternicul conducator al imperiului lui Gingis Han. Cel din urma doreste sa afle starea oraselor din imperiul sau pentru a le putea proteja in fata distrugerilor.

Editii Orasele invizibile - Italo Calvino

-40%
Univers
Brosata (paperback)
21,99LEI 13,19LEI
Cumpara
Allfa
Brosata (paperback)

Despre Orasele invizibile - Italo Calvino

Volumul este in esenta o conversatie intre Marco Polo si Kubilai, doua figuri emblematice, mai exact un reprezentant al lumii vestului civilizat si dezvoltat si un reprezentant al lumii orientului indepartat si salbatic. 
Marco Polo este consilierul conducatorului imperiului lui Gingis Han si este trimis sa cerceteze cetatile din teritoriul vast stapanit de Kubilai. La intoarcere ii aduce asadar un jurnal de calatorie ce descrie situatia oraselor, iar in acest mod conducatorul isi poate proteja teritoriile de cotropitori.
Cartea cuprinde descrieri ale cincizeci si cinci de orase fictive realizate de catre Marco Polo si constituie in esenta pilde cu privire la cultura, limba, moarte sau natura generala a experientei umane. Orasele vizitate si descrise de Marco Polo poarta nume exotice de femei precum Isidora, Doroteea, Anastasia, Bersabeea ori Pentesilea si sunt construite din imagini, dorinte si amintiri pe arhitectura unui trecut glorios.
Volumul lui Italo Calvino prezinta si teme actuale ale lumii secolului XXI precum globalizare, consumerism ori cultura corporatista. Aduce in antiteza civilizatia si barbaria, arta si existenta palida ori eternitatea si efemeritatea, iar orasele sunt rezultatul imaginatiei si ale creatiei umane si au calitatea de a fi invizibile pentru ca scriitorul indeamna cititorul sa priveasca dincolo de aparente si secrete.