Mostenirea Kremlinului - Ion Mihai Pacepa

-20%
Venus
Brosata (paperback)
50,99LEI 40,99LEI
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Mostenirea Kremlinului: rolul spionajului in sistemul comunist de guvernare
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1993
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1993
Editura la care a aparut: Venus
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Mihai_Pacepa#Bibliografie
'Mostenirea Kremlinului' apare initial in anul 1993 si este semnat de Ion Mihai Pacepa, fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe (Spionaj) din Romania comunista si consilier personal al presedintelui Nicolae Ceausescu. Serviciile de spionaj au contribuit la inlaturarea dictatorilor de la putere insa au avut si intentii criminale: si-au pastrat o serie de privilegii intr-un simulacru de democratie, privilegii pe care volumul 'Mostenirea Kremlinului' le dezvaluie.

Despre Mostenirea Kremlinului - Ion Mihai Pacepa

Mostenirea Kremlinului este asemenea unui roman de spionaj cu rezidenti, ofiteri ilegali si agenti care se intalnesc in locuri secrete, transmit mesaje si otravesc bauturile inamicilor. Insa, autorii actiunilor de manipulare si influenta, a furturilor de tehnologii din Occident, a extorcarilor de fonduri, asasinatelor politice si a loviturilor de stat sunt cat se poate de reali.
Sunt nimeni altii decat dictatorii Lenin, Stalin, Brejnev, Gorbaciov, Gheorghiu Dej si Ceausescu. Asadar, este cert ca suferintele cauzate de regimul comunist vreme de aproape un secol fac parte dintr-o realitate dureroasa si imposibil de schimbat. Executarea operatiilor abominabile a fost incredintata serviciilor de informatii externe (spionaj), care, pe nevazute, au pus stapanire pe diplomatie, institutiile statului si pe intreprinderile economice.
Cine au fost serviciile de informatii externe? In Uniunea Sovietica s-au intitulat INO, INU si PGU iar in Romania Comunista DIE. Desi au inlaturat dictatorii, serviciile de spionaj si-au conservat o serie de privilegii in asa numitele noi democratii.
Volumul lui Mihai Pacepa aduce lumina asupra privilegiilor pastrate de serviciile de spionaj. Potrivit autorului, Sistemul de guvernare comunist nu a fost altceva decat o hotie motivata ideologic. / Am fost partas la ceea ce astazi consider a fi fost cea mai mare escrocherie comisa vreodata: furtul de tehnologie occidentala, practicat de fostul bloc sovietic. 
De ce framantarile politice si sociale din anii 1990 fac parte din inspaimantatoarea mostenire a Kremlinului? Este intrebarea la care raspunde volumul generalului Pacepa.