Homo Deus - Yuval Noah Harari

Titlul orginal: Homo Deus: A Brief History of Tomorrow
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2015
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2018
Editura la care a aparut: Polirom
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_Deus:_A_Brief_History_of_Tomorrow
Daca in `Sapiens`, romanul sau anterior, Yuval Noah Harari a detaliat istoria speciei noastre, in `Homo Deus`, plecand de la intrebarea Incotro ne indreptam?, el dezvolta aspecte filosofice ca umanismul, individualismul, transumanismul si mortalitatea, si urmareste descoperirea etapelor viitorului oamenilor.

Editii Homo Deus - Yuval Noah Harari

Polirom
Cartonata (hardcover)
Vintage
Brosata (paperback)
Vintage
Brosata (paperback)

Despre Homo Deus - Yuval Noah Harari

Autorul bestsellerului `Sapiens`, Yuval Noah Harari aduce in prim plan `Homo Deus` - O scurta istorie a viitorului, in care isi propune sa descopere urmatoarele etape din viitorul umanitatii. Daca in volumul `Sapiens` a fost cercetat trecutul speciei noastre, `Homo Deus` ne arata incotro ne indreptam. `Homo Deus` este urmatorul stadiu al evolutiei noastre, o specie care vrea sa ia locul divinitatii, sa creeze inteligenta artificiala si sa biruiasca moartea. 
 
`Asemenea marilor epopei, Sapiens avea nevoie de o continuare. Aceasta este Homo deus, in care viitorul dupa toate probabilitatile apocaliptic este imaginat in detaliu. E un scenariu fascinant al nenumaratelor moduri in care am putea sa dam gres din cauza ca vrem prea mult.` - The Observer