Din istoria secreta a celui de-al doilea razboi mondial - Gh. Buzatu

-20%
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
4,99LEI 3,99LEI
Autor: Gh. Buzatu

Despre Din istoria secreta a celui de-al doilea razboi mondial - Gh. Buzatu

Lucrarea `Din istoria secreta a Celui De-Al Doilea Razboi Mondial`, al 30-lea tom din colectia `Romanii in istoria universala` s-a bucurat de mare succes inca de la aparitie. Volumul a fost primit incurajator de publicul cititor si a fost apreciat de reputati istorici din Romania si din strainatate.

`Din istoria secreta a Celui De-Al Doilea Razboi Mondial` de Gh. Buzatu prezinta date noi, esentiale, insotite de documente ilustrative, despre cateva evenimente in care tara noastra a fost implicata, in vremea conflagratiei dintre 1939 si 1945. Printre subiectele de interes se numara prepararea si declansarea loviturii de stat din 23 august 1944, consecintele acesteia, statutul international al Romaniei in cursul Razboiului. Sunt foarte importante si alte subiecte abordate precum destainuirea contextului in care s-a incheiat Conventia de armistitiu cu Aliatii din luna septembrie a anului 1944 sau a imprejurarii in care Stalin si Churchill, in octombrie `44, la Moscova, au pus la cale `targul secolului` pentru asezarea Europei de Est si Centrale sub sfera de interes a sovieticilor, in schimbul Greciei ramase in exteriorul Cortinei de Fier. De asemenea, cititorii au prilejul de a se documenta dintr-o sumedenie de alte problematici ramase sau fiind la vremea lor `secrete` ale Celui De-Al Doilea Razboi Mondial, avand la dispozitie informatii exceptionale din documente inedite, descoperite cu efort in arhivele tarii noastre sau in ale tarilor straine precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Federatia Rusa, obtinute prin cercetarea bogatei literaturi istorice contemporane universale ori prin dialog nemijlocit cu fosti actori de pe scena istorica.

Interesul pentru istoria Celui De-Al Doilea Razboi Mondial, pentru cauzele si conditiile concrete sub care au izbucnit ostilitatile, rolul bataliilor angajate intru redesenarea unor noi frontiere este constant deoarece realitatea lumii contemporane a fost si este inca afectata profund de consecintele conflagratiei.