De la Orient la Occident - Irina Spirescu

Titlul orginal: De la Orient la Occident. Decoratia interioara in resedintele domnesti si boieresti (1774 - 1914)
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 2010
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2010
Editura la care a aparut: Noi Media Print
'De la Orient la Occident', album intocmit de Irina Spirescu, surprinde rasturnarea valorilor culturale de inspiratie orientala in favoarea celor de natura occidentala in Principatele Romane de la sfarsitul secolului XVIII si pe parcursul secolului XIX.

Editii De la Orient la Occident - Irina Spirescu

-60%
Noi Media Pr...
Cartonata (hardcover)
50,00LEI 19,99LEI
Cumpara
Noi
Brosata (paperback)

Despre De la Orient la Occident - Irina Spirescu

In perioada anilor 1774 si 1914 Principatele Romane inregistreaza o serie de mutatii evolutive in arhitectura exterioara si interioara, astfel ca valorile culturale orientale incep sa fie inlocuite de inovatiile aduse din lumea occidentala. 
De la Orient la Occident cuprinde o bogata iconografie si este structurata in sapte capitole ce surprind transformarile arhitecturii la granita dintre secolele XVIII si XIX.
Referitor la decoratiile interioare din resedintele domnesti, clasele sociale privilegiate incep sa adopte in caminul lor piese de mobilier in stil european. Astfel, pentru o lunga perioada de timp mobilierul de influenta turceasca (masute joase de forma patrata sau poligonala din lemn usor traforat si cu insertii de fildes sau sidef, taburete cu picioare strunjite, etajere bogat ornamentate cu traforuri, divanuri acoperite cu covoare sau podele si pereti acoperiti cu covoare) a coabitat cu mobilierul in stil european.
In esenta, volumul dezvolta aspecte semnificative din istoria culturala si a mentalitatilor si detaliaza imaginea societatii romanesti din perspectiva arhitecturii si a decoratiei interioare intr-o perioada marcata de tranformari economice, sociale si culturale puternice menite sa modernizeze societatea romaneasca.