Civilizatia japoneza traditionala - Octavian Simu

-8%
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
11,99LEI 10,99LEI
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
 
6,99LEI
Stoc epuizat
Herald
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Saeculum I.O...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Stiintifica ...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Civilizatia japoneza traditionala
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1984
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1984
Editura la care a aparut: Stiintifica si Enciclopedica
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Octavian_Simu#Opere_publicate
Octavian Sima este un specialist recunoscut in cultura si civilizatia japoneza traditionala, fiind autorul a numeroase titluri ce releva preocuparile sale, inclusiv 'Civilizatia japoneza traditionala', aparut pentru prima data in 1984. In prezentul volum autorul realizeaza o incursiune atent documentata in lumea poporului nipon, punctand elementele esentiale ale civilizatiei si culturii acestuia. Porneste de la debuturile enigmatice din preistorie in care ia nastere poporul japonez si ajunge pana la restauratia Meiji din 1868, fiind inregistrate la aceasta vreme si o serie de etape de dezvoltare moderna pentru civilizatia japoneza.

Despre Civilizatia japoneza traditionala - Octavian Simu

Poporul japonez este cunoscut in intreaga lume pentru traditiile sale, traditii ce s-au impus in toate manifestarile culturale si artistice din tara. Japonezii s-au identificat dintodeauna cu natura si au cautat sa isi sincronizeze existenta cu ritmurile universale. Aici, o alta caracteristica a poporului este cultivarea efemerului, ce semnifica in esenta dinamismul comunitatilor ce cauta neintrerupt bogatia si prospetimea formelor de expresie.
Volumul abordeaza subiecte bogate si diverse referitoare la civilizatia japoneza, printre care se numara religiile, doctrinele, mitologia, sarbatorile, legislatia, familia japoneza, limba vorbita si scrisa, arhitectura traditionala sau pictura, iar lista poate continua. 
De pilda, in capitolul dedicat analizei sarbatorilor, festivitatilor si obiceiurilor, Octavian Sima ofera o bogatie de informatii legate de Anul Nou, ce se sarbatoreste mult mai zgomotos si mai colorat comparativ cu statele occidentale si care este urmata de Oshogatsu (prima zi a Noului An) si multe alte sarbatori ale lunii ianuarie, legate de Sarbatoarea fetitelor, sarbatoare a primaverii in care japonezii creeaza papusi simple din bambus sau hartie, pe care le arunca in apele raului pentru iertarea pacatelor, sau legate de echinoctiul de primavara (Higan), sarbatoarea stramosilor imperiali. 
Lista continua si cu alte elemente precum nasterea lui Buddha, ziua actualului imparat sau altarul de la Nikko.