Cazul Rimaru - Traian Tandin

Stoc epuizat
Phobos
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Ruxanda
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Cazul Rimaru. Roman - document
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 2000
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2000
Editura la care a aparut: Z 2000
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Tandin
Volumul scriitorului de romane politiste, Traian Tandin, 'Cazul Rimaru. Roman - document', apare pentru prima data in anul 2000. Traian Tandin a fost unul dintre cei mai cunoscuti criminalisti ai perioadei comuniste si a lucrat la celebrul caz Ramaru impreuna cu faimosul criminalist Ceacanica.

Despre Cazul Rimaru - Traian Tandin

Traian Tandin a elucidat peste 2000 de mistere judiciare si a luptat necontenit pentru aflarea adevarului despre marile erori comise de justitie in perioada regimului comunist. In debutul carierei sale lucreaza alaturi de criminalistul Ceacanica la celebrul caz Ramaru, un ucigas in serie supranumit Vampirul Bucurestiului sau Ucigasul blondelor, fapt din care se inspira pentru intocmirea volumului sau in anul 2000, Cazul Rimaru. Roman - document.
Ion Ramaru a terorizat capitala Romaniei intre anii 1970 si 1971, ucigand patru femei si atacand alte zece persoane. In mod cert nu exista in analele stiintei criminalistice romanesti un alt criminal a carui notorietate este mai mare decat a celui care a inspaimantat Bucurestiul in trecut. Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, sase tentative de omor, o tentativa de viol si mai multe furturi si talharii sunt faptele unui singur om: Ion Ramaru.
Criminalul in serie actiona doar in noptile cu fenomene meteorologice deosebite precum ninsoare, ploaie torentiala cu fulgere si tunete, ger cumplit sau ceata. Un episod cutremurator relatat in volumul lui Traian Tandin este momentul arestarii in caminul studentesc al Facultatii de Medicina Veterinara, institutie unde Ramaru era student in anul III. 
Momentul cel mai dificil atat pentru anchetatori cat si pentru victime a fost cel al recunoasterii agresorului. Ramaru a fost asezat intr-un grup de persoane de talie si fizionomie similare acestuia. Inainte de intrarea in incapere a fiecarei victime, criminalul isi stabilea un alt loc in rand, la alegerea sa. 
Victimele incepeau sa tremure la vederea lui, desi nu mai erau in pericol. Mai mult, crezand ca a reusit sa demonstreze anchetatorilor ca nu poate raspunde pentru faptele sale, sufera un soc in momentul in care citeste materialul de urmarire penala. Afirma ulterior Nu mai recunosc nimic din ceea ce v-am spus.
In final, criminalul este condamnat la pedeapsa cu moartea si executat in 1971, pe 23 septembrie. Ultimele cuvinte ale lui Ramaru au ramas intiparite in mintea celor prezenti: Chemati-l pe tata. El este de vina
Ce voia sa spuna criminalul?