Buridan eroul de la Turnul Nesle - Michel Zevaco

Titlul orginal: Buridan, le Héros de la Tour de Nesle
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1923
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1992
Editura la care a aparut: I.G.R.
`Buridan, eroul de la Turnul Nesle` este un roman de capa si spada semnat de marele scriitor francez Michel Zevaco si publicat pentru prima data in anul 1923.

Editii Buridan eroul de la Turnul Nesle - Michel Zevaco

-67%
Dexon
Brosata (paperback)
14,99LEI 4,99LEI
Cumpara
-67%
Dexon
Brosata (paperback)
14,99LEI 4,99LEI
Cumpara
-67%
Dexon
Brosata (paperback)
14,99LEI 4,99LEI
Cumpara

Despre Buridan eroul de la Turnul Nesle - Michel Zevaco

Ne intoarcem in timp, pana in anii 1300, in Parisul Evului Intunecat, atunci cand Regele Ludovic al X-lea se deplasa la Montfaucon pentru fi prezent la spanzurare. In aceasta perioada, Philippe si Gautier d’Aulnay se grabesc, impreuna cu prietenul lor Jean Buridan, sa il acuze public pe Primul Ministru Enguerrand de Marigny de crima si furt si sa il provoace la duel. In tumultul cauzat, condamnatul la moartea prin spanzurare evadeaza, caii Reginei Margareta de Burgundia pornesc la drum, dar Buridan ii opreste. Actul sau de curaj atrage atentia reginei care ordona sa fie adus la Turnul Nesle. Invitatia este anonima si exista zvonul in cetate ca niciunul dintre cei ce trec pragul turnului nu s-a mai intors vreodata. Buridan participa la duel dar poarta in minte gandul iubirii, avand in plan sa o ceara de sotie pe iubita sa. In aceeasi noapte, tanara este arestata sub acuzatia de vrajitorie. Cine doreste sa ii faca rau? Si de ce?

Michel Zevaco reuseste sa formuleze un antrenant si excelent roman, o tesatura ampla, cu un subiect din istorie nesemnificativ insa atat de fecund si speculat stralucit in literatura sa, cu personaje contradictorii si regizate magistral, facandu-ne sa uitam despre istorie insa, paradoxal, starnind curiozitatea de a scotoci prin sertarele sale dosite de secole.