Bucataria iernii - Adriana Trandafir, Maria Cristea Soimu
Despre Bucataria iernii - Adriana Trandafir, Maria Cristea Soimu
`Bucataria Iernii` de Maria Cristea Soimu si Adriana Trandafir este imnul de bucurie inchinat vietii romanilor de peste tot si care, oriunde s-ar afla, revin acasa cu ocazia sarbatorilor pentru a fi alaturi de cei dragi sau, cel putin, poarta in gand masa cu friptura de porc, caltabos, carnati sau toba, tanjind sa fie aproape de cei dragi sufletului.
Cartea `Bucataria Iernii` recomanda cititorilor, de asemenea, sa acorde atentie si grija sanatatii, sa evite excesul in consumul de carne, sare, zahar, prajeli, sucuri cabogazoase, fast-food si mai degraba, sa aduca in alimentatie legume si fructe proaspete. Un alt sfat al autoarelor este acela de a reduce cantitatea de mancare, deoarece excesele fac numeroase victime, mai multe decat razboaiele si de a avea grija la maniere, de a lua micul dejun singuri in acelasi fel ca la un dineu de gala.
Iar pentru adevarata multumire si fericire, e binevenit sa ne cultivam singuri gradina, atat gradina cu flori si legume, cat si gradina sufletului nostru!