Balciul desertaciunilor - William Makepeace Thackeray

-8%
Adevarul
Cartonata (hardcover)
11,99LEI 10,99LEI
Stoc epuizat
Dexon
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Corint
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Vanity Fair. A nocel without a hero
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1848
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1943
Editura la care a aparut: Cugetarea Georgescu Delafras
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/William_Makepeace_Thackeray#List_of_works
'Balciul desertaciunilor', roman satiric al scriitorului britanic William Makepeace Thackeray, ataca dur vanitatea celor bogati si puternici. Povestea urmareste vietile tinerelor Becky Sharp si Amelia Sedley din mijlocul familiilor si prietenilor lor in timpul si dupa Razboaiele Napoleoniene.

Despre Balciul desertaciunilor - William Makepeace Thackeray

Romanul lui William Makepeace Thackeray este povestea a doua tinere cu personalitati opuse, Amelia Sedley si Becky Sharp. Amelia este blanda si iubita de toti cei din jur, in vreme ce Rebecca este ambitioasa, inteligenta si dornica sa isi depaseasca cu orice pret conditia de copil orfan si sarac. 
Totul incepe cand Amelia si Rebecca parasesc academia domnisoarei Pinkerton pentru a-si trai viata in Vanity Fair, un loc fictiv al bunastarii financiare si al ascensiunii sociale. Pentru Amelia, o tanara ce apartine unei familii bune, puterea si banii nu ar trebui sa fie lucruri importante in viata, in timp ce pentru Rebecca acestea sunt elemente esentiale. 
Din acest motiv Rebecca nu se multumeste cu postul de guvernanta si incearca din rasputeri sa intre in lumea buna a societatii, respectiv in cercurile sociale inalte din Vanity Fair. Astfel, se casatoreste cu fratele Ameliei, Joseph Sedley, un munte de om din toate punctele de vedere, obez si instarit. 
Insa, planurile tinerei ambitioase sunt distruse de George Osborne, viitorul sot al Ameliei…Isi va duce Rebecca la bun sfarsit planurile?
Romanul fara erou al lui Thackeray este intesat de intrigi si personaje fascinante, complexe si interesante prin decadenta lor si aduce in lumina caractere si trasaturi ale unor trasee ce se imbina si se despart, conturand reteaua unui oras subjugat pentru tot ce este lumesc, un balci al desertaciunilor.