Amante si regine - Benedetta Craveri

Titlul orginal: Amanti e regine. Il potere delle donne
Limba primei editii: italiana
Anul aparitiei primei editii: 2005
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2006
Editura la care a aparut: Curtea Veche
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Benedetta_Craveri
'Amante si regine' apare pentru prima data in 2005. Volumul surprinde puterea pe care femeile au dobandit-o in Franta Vechiului Regim prin ambitiile, inteligenta si frumusete. Regine, principese, reprezentante ale nobilimii regale pe numele lor Caterina de Medici, Ana de Austria ori Maria Antoaneta isi fac loc in antologia scriitoarei Benedetta Craveri.

Editii Amante si regine - Benedetta Craveri

Curtea Veche
Brosata (paperback)
 
9,99LEI
Cumpara
Saptamana Fi...
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Cumpara

Despre Amante si regine - Benedetta Craveri

Timp de secole femeile au fost excluse de la putere, au fost supuse autoritatii barbatilor si grupate in sfera casnica. Insa in Franta Vechiului Regim femeile au dobandit putere prin frumusete, inteligenta ori ambitie si au reusit sa influenteze politica interna si externa, sa creeze aliante, sa patrunda in lumea dominata de barbati si sa aplice coruptia sau pedeapsa pentru a se impune.
Regine, principese, nume ale nobilimii, toate sunt femei impunatoare. Benedetta Craveri realizeaza o incursiune in lumea femeilor puternice ale Frantei. Astfel sunt detaliate conflictele dintre Diane de Poitiers si Caterina de Medici, dintre cea din urma si nora sa Maria Stuart ori dintre Regina Margot si Marguerite de Valios. 
Numeroase femei exceptionale isi gasesc locul in paginile scriitoarei franceze, respectiv Maria de Medici, Ana de Austria, Maria Mancini, Maria Tereza de Austria, Louise de la Valliere, Athenais de Montespan, madame de Maintenon ori Maria Antoaneta.
Ce impartasesc aceste femei puternice? Sunt prinse in mrejele placerilor trupesti si isi lasa amprenta in istorie.