Alegere de stareta - Damian Stanoiu

-20%
Pentru Liter...
Brosata (paperback)
4,99LEI 3,99LEI
Eminescu
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Stoc epuizat
Cultura Roma...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
100+1 Gramar
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Hoffman
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Cugetarea
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Albatros
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Alegere de stareta
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1932
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1932
Editura la care a aparut: Cugetarea Bucuresti
Romanul lui Damian Stanoiu apare initial in 1932 si surprinde viata unei mici comunitati de maici din Moldova in prima jumatate a secolului XX. Viata tihnita a acestora este brusc tulburata de moartea staretei…

Despre Alegere de stareta - Damian Stanoiu

Actiunea romanului are loc in prima jumatate a secolului XX, intr-o comunitate restransa de maici din Moldova...
In miez de iarna linistea din manastire este tulburata de moartea staretei, eveniment de intristare pentru calugaritele candidate la postul de stareta, respectiv maicile Zenaida si Tomaida.
Complicitati amuzante, aliante strategice, sabotaje si intorsaturi de situatie la tot pasul, toate se desfasoara pe fundalul unei povesti dinamice semnate de Damian Stanoiu. 
Mai mult, Alegere de stareta, asemenea celorlalte lucrari consacrate lumii bisericesti ale autorului, evidenteaza cu umor contrastul dintre viata monahala reala, lipsita de stari spirituale si supusa tentatiilor lumesti si exigentele de austeritate si reculegere impuse de morala religioasa.
Alegerile noii starete incep in pripa chiar inainte ca defuncta sa fie ingropata si se desfasoara cu ascunzisuri si departe de manastire. Se adauga o serie de scrisori anonime trimise forurilor superioare bisericesti si articole compromitatoare publicate in presa. 
Asadar, prin intermediul umorului dar si a unei intelegeri emotionante a slabiciunilor firii omenesti, Damian Stanoiu contureaza o fresca vie a vietii monahale, captivand cititorul de la prima pana la ultima scena.